Biserica lui Dumnezeu e alcătuită din oameni diferiți, cu probleme și nevoi diferite, care caută să se apropie cu adevărat de Cristos pentru mântuirea lor și glorificarea Lui

O biserică verticală pasionată de Dumnezeu

La Harvest căutăm să avem o pasiune autentică pentru Dumnezeu, urmărind un scop vertical – glorificarea Lui, indiferent cine suntem, ce personalitate sau potențial avem

Ca biserică am început drumul nostru prin anul 2005 când un grup de creștini din Arad au căutat împreună să-L glorifice pe Dumnezeu prin facerea de ucenici. După multe binecuvântări și multe dureri, chiar și o resetare totală în 2013, viziunea verticală a bisericii noastre a rămas neclintită.

Harvest Arad face parte dintr-o familie de biserici naționale și internaționale care urmăresc un scop vertical – glorificarea lui Dumnezeu. Prin intermediul platformei Vertical Church Europe căutăm să plantăm alte biserici verticale în România și Europa.

Caracteristicile noastre

Bisericile din familia Harvest au viziunea și caraceristicile comune. Acestea sunt caracteristicile care definesc specificul nostru:

Predicare expozitiva si aplicationala

Predicare expozitivă și aplicațională
1

Verset cu verset, capitol cu capitol, căutăm să înțelegem Cuvântul lui Dumnezeu pentru noi

Credem că Biblia trebuie studiată în sensul plenar și în contextul ei istorico-social, dar ea trebuie aplicată într-un mod relevant și practic vieții noastre de fiecare zi.

Inchinare contemporana fara compromisuri

Închinare verticală
2

Căutăm o închinare biblică în stilul și pe înțelesul generației contemporane

Cântecele alese sunt participative, pe un stil contemporan dar fără compromisuri orizontale, căutând să fie focalizate pe Dumnezeu (verticale). Biserica e încurajată să se închine cu toată ființa, în limitele Scripturii. Ascultă cele mai dragi piese de închinare ale comunității Harvest Arad.

Rugăciunea intenționată
3

Zi de zi, săptămână de săptămână, căutăm oportunități să ne rugăm

Credem cu tărie în puterea rugăciunii, de aceea suntem intenționali în a crea oportunități înspre aceasta prin întâlniri în plen, în grupuri mici de ucenicie ș.a.m.d.

Focalizare pe grupuri mici de ucenicizare
4

Cadrul ales de Dumnezeu pentru a face ucenici este grupul mic

Mântuirea este individuală dar viața creștină este comunitară. Domnul Isus a ales grupul mic să fie laboratorul de prelucrare al ucenicilor Săi. De aceea și noi am împărțit întreaga biserică în grupuri mici. Nu suntem o biserică cu grupuri mici, ci una de grupuri mici.

Plantare de biserici
5

Vrem ca Harvest Arad să fie o biserică plantatoare de biserici

În cadrul bisericii noastre funcționează Centrul de Pregătire pentru plantatorii de biserici în care lucrătorii noștri interacționează, instruiesc și mentorează viitorii plantatori de biserici din țară și din Europa. Ești interesat să plantezi o biserică Harvest, sau vrei o biserică Harvest în orașul tău?

Conducere prin prezbiteri
6

Dumnezeu a ales să-Și conducă biserica prin prezbiteri

Prezbiterii sunt cei care protejează și răspund de doctrina, direcția și disciplina bisericii. Ei sunt credincioși aleși și validați de către El în baza unei viziuni și chemări specifice. Între ei sunt și pastorii bisericii, care sub călăuzirea Duhului Sfânt iau hotărâri prin consens în cadrul echipei.

Lucrul în echipă
7

Dumnezeu dintotdeauna a încurajat munca în echipă

Începând cu Trinitatea, unde fiecare persoană din Dumnezeire are un rol / funcţie bine stabilită, continuând cu ucenicii care au fost trimişi doi câte doi, şi mai apoi cu echipele de misiune ale Noului Testament, unde apostolii şi misionarii mereu au lucrat în echipă – modelul delegării sarcinilor este susţinut în Scripturi.

Consilierea biblică
8

Dumnezeu poate aduce restaurare în viața oricărui om

Premiza consilierii biblice este Sfânta Scriptură, în care Dumnezeu „ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia” (2 Petru 1:3), şi puterea Duhului Sfânt şi a jertfei Domnului Isus, care pot schimba viaţa unui om, oferind vindecare, eliberare şi transformare prin pocăinţă, rugăciune şi susţinerea credincioşilor.

Evaluare intenționată
9

Dumnezeu este interesat în calitate și credincioșie, atât în viață cât și în lucrare

De aceea în biserica noastră anual se stabilește o viziune specifică bazată pe călăuzirea Duhului Sfânt și în funcție de nevoile bisericii, cu obiective măsurabile care sunt evaluate intenționat și periodic în decursul anului de către presbiterii bisericii și liderii de lucrări.

Unitatea în diversitate
10

Luptăm pentru absoluturi, nu pentru convingeri și păreri

Luptăm pentru absoluturi și rămânem uniți în aceste învățături fundamentale ale credinței, dar recunoaștem că există credincioși și biserici care pot avea convingeri și păreri diferite în lucrurile ne-esențiale, pe care le
respectăm (autonomia bisericii).

Cunoaște echipa

Ne bucurăm de echipa de pastori, prezbiteri și diaconi care ne slujesc săptămână de săptămână

Cristian Barbosu

Pastor senior

Cristian Barbosu

Pastor senior

Cristian Barbosu este pastorul senior al Bisericii Harvest Arad, responsabil cu viziunea, predicarea și reprezentarea. Absolvent al Moody Bible Institute (BA), Dallas Theological Seminary (ThM) si Trinity International University (PhD), Cristian este și autor, vorbitor în conferințe și emisiuni radio și TV. El este fondatorul și liderul Vertical Church Europe, o mișcare de plantare și revitalizare a bisericilor. Căsătorit cu Anne, au împreună 3 fete și o nepoțică. Cristi este un pasionat al muntelui, filmelor și mâncărurilor ciudate.

cristian.barbosu@harvestarad.ro

Raul Todinca

Pastor cu ucenicizarea

Raul Todinca

Pastor cu ucenicizarea

Pastorul Raul este responsabil cu ucenicizarea și lucrarea de grupuri mici în Biserica Harvest Arad, fiind implicat activ în lucrarea pastorală de 23 de ani. Este absolvent al Univeristății Emanuel din Oradea și de curând și-a finalizat studiile doctorale (DMin) tot în domeniul ucenicizării creștine. Este căsătorit cu Dana de 24 de ani și împreună au doi copii, Elias de 16 ani și Zara de 12 ani. Raul este pasionat de istorie, condus, grădinărit și călătorii.

raul.todinca@harvestarad.ro

Marcel Opriș

Pastor responsabil cu lucrarea pastorală

Marcel Opriș

Pastor responsabil cu lucrarea pastorală

Marcel este pastorul responsabil cu lucrarea pastorală a bisericii. A absolvit Institutul Teologic Penticostal București și master în consiliere și asistență socială (UVT Timișoara). Este implicat în mai multe lucrări: grija pastorală, predicare, conectare și integrare, consiliere, rugăciune. Este căsătorit cu Neliana și are două fete căsătorite. Pasiunea lui sunt cărțile și călătoriile.

marcel.opris@harvestarad.ro
Invitatie Biserica Harvest Arad - Harvest Cafe

Ești liber weekendul acesta?

Te așteptăm în fiecare duminică de la orele 9:00 sau 11:30 (servicii identice ca format și conținut)

Nu oferim mijloc de transport înspre biserică.