Anunțuri

Carmen a plecat acasă

10 decembrie, 2020

Vă anunțăm cu mare durere și tristețe că pentru sora noastră Carmen Dămăcuș, membra bisericii noastre, alergarea pe acest pământ s-a încheiat. Carmen a plecat atât de neașteptat acasă la Domnul ei drag, pe care L-a slujit cu credincioșie și pasiune 61 de ani. Ne rugăm ca Dumnezeu să aducă mângâiere peste noi, prietenii ei dar și peste toți cei apropiați de Carmen.

Astăzi, 10 decembrie, la ora 19, va avea loc serviciul de priveghi, la Casa Funerară Kuki, strada Cocorilor nr. 6. Serviciul de înmormântare va avea loc mâine, vineri, 11 decembrie, ora 14, la cimitirul din Micalaca.

Serviciu Harvest în sala mare

10 iulie, 2020

Dragii noștri, după atâta timp vă așteptăm în această duminică să ne închinăm împreună în incinta bisericii la oricare dintre cele două servicii identice (9:00, respectiv 11:30)! Urmăriți clipul pentru a afla care sunt măsurile pe care va trebui să le respectăm pentru siguranța fiecăruia.

Acesta este formularul de înscriere: http://duminica.harvestarad.ro/

Seviciul bisericii în aer liber -14 iunie – ora 9:30 – Transmisia LIVE la ora 11:30

13 iunie, 2020

Seviciul bisericii în aer liber – 14 iunie ora 9:30 – Transmisia LIVE la ora 11:30

Comunicat Harvest Coronavirus

11 martie, 2020

Dragi credincioşi şi prieteni,

În aceste zile, fiecare urmărim cu interes evoluţia mondială şi chiar naţională a impactului provocat de coronavirus.

Echipa de conducere a Bisericii Harvest Arad (echipa de prezbiteri) a monitorizat în aceste zile cu atenţie evoluţia situaţiei şi am ţinut legătura atât cu autorităţile locale cât şi cu liderii altor biserici evanghelice din oraşul nostru.

Pe toate canalele oficiale am fost încurajaţi şi rugaţi să luăm măsuri preventive pentru a opri răspândirea COVID 19.

Astfel, Duminică, 15 martie, vom modifica serviciile bisericii. La sediul Bisericii din Via Carmina, nu vom avea nici unul din serviciile obişnuite, (vom anula serviciile Bisericii la sediul din Via Carmina) dar vom avea un singur serviciu on-line de la ora 11:30, cu un timp de închinare şi mesaj. Argumentele pentru această decizie sunt următoarele:

  • Autorităţile au luat decizia la nivel naţional şi local să limiteze întâlnirile mari la sub 100 de participanţi (decizie valabilă oficial până la data de 31 martie).
  • În cazul serviciilor multiple (ceea ce ar fi nerealist, ar trebui să avem 8 sau 9  servicii a câte 100 de participanţi), nu am putea monitoriza persoanele care ar veni ca vizitatori din alte părţi. Acest lucru, mai ales în contextul în care Aradul este zona de tranzit (pentru cei care intră în ţară prin vama Nădlac), iar Biserica noastră este un punct de reper pentru mulţi care doresc să ne viziteze.
  • În cazul întâlnirilor multiple (a câte 100 de participanţi) ar trebui să igienizam toate spaţiile în mod repetat după fiecare întâlnire, ceea ce la mărimea clădirii noastre şi cu personalul nostru, ar fi extrem de dificil, cât şi extrem de costisitor.
  • Cu toate măsurile de prevenţie, la mărimea şi dinamica bisericii noastre, servicii cu sute şi sute de persoane ar face că noi să fim catalogaţi ca ”risc comunitar”, ceea ce dincolo de pericolul real de răspândire a virusului, ar însemna şi o atingere la mărturia comunităţii noastre, deoarece am fi vizaţi ca fiind iresponsabili. Acest lucru, în contextul în care, spiritul civic este văzut ca un aspect moral în relaţia cu aproapele.

Tot ca măsură de prevenţie şi grijă, vom anula sau amâna lucrări ori evenimente care prezintă risc comunitar:

  • Vom anula întâlnirile de tineret sau de copii. Tinerii se pot întâlni cu grupul mic în case sau la Biserică, dar îi rugăm să evite locurile aglomerate (mall, etc.)
  • Vom amâna evenimentul femeilor din data de 15 martie
  • Vom amâna evenimentul de instruire în ucenicie din data de 28 martie

Vă încurajăm mult ca în aceste zile dificile, să stăm în rugăciune şi să stăruim în rugăciune, aceasta e singura noastră armă şi trebuie să o folosim în privat, în familie cât şi la grupul mic. În acelaşi timp va trebui să ne păstrăm calmul şi să dăm dovadă de grijă, încurajare, spirit pozitiv şi plin de credinţă. De asemenea, vă rugăm să ne contactaţi pentru orice fel de întrebări, sugestii sau clarificări, deoarece căutăm să fim, în mod intenţionat, aproape de fiecare membru al bisericii noastre.

Haideţi să fim încurajaţi în promisiunea Domnului nostru Isus care a spus: ”Biserica Mea, …porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui.” Matei 16:18

Echipa de prezbiteri

Harvest Arad

Cristian Barbosu la biserica First Romanian Baptist Church of Chicago

07 martie, 2020

Ești în zona Illinois? Vino mâine la biserica First Romanian Baptist Church of Chicago unde va predica pastorul Cristian Barbosu. Te așteptăm Duminică, 8 Martie, de la ora 17:00 (5PM) la adresa 9233 Shermer Road, Morton Grove, Illinois 60053. Abia așteptăm să ne închinăm împreună!

Comunicat din partea rețelei de biserici Harvest / Vertical Church Europe

04 martie, 2020

De câteva luni de zile, biserica Harvest din Timișoara în mod deosebit, dar și alte biserici din familia Harvest / Vertical Church Europe, au fost ținta unor atacuri succesive de defăimare, hărțuire și calomniere din partea unei persoane care susține că reprezintă comunitatea LGBT și valorile ei. Deși inițial s-a încercat dialogul cu această persoană în vederea renunțării la atacurile sale, venite sub diferite nume și / sau pseudonime, de pe diferite conturi online în ultimele luni, înverșunarea împotriva bisericii și valorilor creștine a crescut și amenințările au continuat. Recent însă, atacurile au luat o altă formă și o altă amploare – persoana respectivă a creat o pagină de Facebook intitulată „Biserica Harvest LGBT Timișoara”. A preluat fraudulos sigla bisericilor Harvest / Vertical (care este sub copyright), fotografii cu membrii bisericii noastre, cât și anumite anunțuri și evenimente ale bisericii Harvest din Timișoara, toate fără permisiune, și le-a postat pe această pagină creată cu scopul de a produce confuzie, controverse și defăimarea lucrării Domnului. Noi am sesizat organele competente și mai ales Facebook, dar ne așteptăm la reacții și alte forme de răzbunare în spațiul public. De aceea, apreciem rugăciunile și ajutorul vostru.
Dorim să vă comunicăm toate acestea în scopul clarificării, reamintirii și încurajării.

Vrem să clarificăm faptul că noi, bisericile Harvest și toate celelalte biserici din rețeaua Vertical Church Europe, ne desfășurăm slujbele în locuri publice unde are acces orice persoană care respectă normele de decență comportamentală și de ordine publică, indiferent de orientarea sexuală, în vederea ascultării Evangheliei. Norma bisericii este Biblia, care condamnă păcatul homosexualității și, de aceea, ca unii care ne supunem învățăturii Sfintelor Scripturi, vom respecta adevărul biblic și, în dragoste, dorim să acordăm ajutor spiritual oricărei persoane care își dorește pocăința și mântuirea. Nu avem membri sau pastori care aderă, susțin sau trăiesc în acest stil de viață, așa cum au fost făcute afirmații și acuzații în spațiul public și on-line. Suntem biserici care susțin valorile morale, creștine și considerăm că modelul divin al familiei este cel de soț (bărbat) și soție (femeie), de tată (bărbat) și mamă (femeie).

Reamintim cu această ocazie tuturor bisericilor creștine că singurul potrivnic al bisericii și al credincioșilor este cel rău, care iată, începe să folosească noi căi prin care să denigreze lucrarea Domnului. De aceea, este important să avem discernământ spiritual să ne alegem bătăliile, să rămânem uniți și să nu ne lăsăm distrași sau învrăjbiți între noi, așa cum dorește Satan.

Vă încurajăm să vă rugați pentru protecția bisericilor noastre și a valorilor creștine în România, cât și pentru cei care au alte orientări sexuale, ca Domnul să Se îndure de ei. Vă îndemnăm să fiți deschiși pentru a vă apropia de ei cu Evanghelia, fiindcă Dumnezeu are putere să dea iertare și să aducă eliberare, vindecare și schimbare, și avem exemple în acest sens. Vă încurajăm să nu neglijați să abordați acest subiect în biserici și mai ales să oferiți dragoste și posibilitatea consilierii credincioșilor și necredincioșilor care sunt ispitiți în acest sens. Din experiența noastră, există credincioși care, din teamă, nu caută ajutor, deși majoritatea dintre ei își doresc, fiindcă Duhul Sfânt le cercetează conștiința. Noi suntem chemați să nu respingem, ci să ajutăm, atât credincioșii, cât și necredincioșii, adică pe orice om care își dorește pocăința și salvarea din păcat și, astfel, trăirea unei vieți pentru gloria lui Dumnezeu.
Rețeaua bisericilor Harvest / Vertical Church

1 2 3 5