Actualizări Harvest despre Coronavirus

Actualizat la 11 Martie

Mesaje online

Dragi credincioşi şi prieteni,

În aceste zile, fiecare urmărim cu interes evoluţia mondială şi chiar naţională a impactului provocat de coronavirus.

Echipa de conducere a Bisericii Harvest Arad (echipa de prezbiteri) a monitorizat în aceste zile cu atenţie evoluţia situaţiei şi am ţinut legătura atât cu autorităţile locale cât şi cu liderii altor biserici evanghelice din oraşul nostru.

Pe toate canalele oficiale am fost încurajaţi şi rugaţi să luăm măsuri preventive pentru a opri răspândirea COVID 19.

Astfel, Duminică, 15 martie, vom modifica serviciile bisericii. La sediul Bisericii din Via Carmina, nu vom avea nici unul din serviciile obişnuite, (vom anula serviciile Bisericii la sediul din Via Carmina) dar vom avea un singur serviciu on-line de la ora 11:30, cu un timp de închinare şi mesaj. Argumentele pentru această decizie sunt următoarele:

  • Autorităţile au luat decizia la nivel naţional şi local să limiteze întâlnirile mari la sub 100 de participanţi (decizie valabilă oficial până la data de 31 martie).
  • În cazul serviciilor multiple (ceea ce ar fi nerealist, ar trebui să avem 8 sau 9 servicii a câte 100 de participanţi), nu am putea monitoriza persoanele care ar veni ca vizitatori din alte părţi. Acest lucru, mai ales în contextul în care Aradul este zona de tranzit (pentru cei care intră în ţară prin vama Nădlac), iar Biserica noastră este un punct de reper pentru mulţi care doresc să ne viziteze.
  • În cazul întâlnirilor multiple (a câte 100 de participanţi) ar trebui să igienizam toate spaţiile în mod repetat după fiecare întâlnire, ceea ce la mărimea clădirii noastre şi cu personalul nostru, ar fi extrem de dificil, cât şi extrem de costisitor.
  • Cu toate măsurile de prevenţie, la mărimea şi dinamica bisericii noastre, servicii cu sute şi sute de persoane ar face că noi să fim catalogaţi ca ”risc comunitar”, ceea ce dincolo de pericolul real de răspândire a virusului, ar însemna şi o atingere la mărturia comunităţii noastre, deoarece am fi vizaţi ca fiind iresponsabili. Acest lucru, în contextul în care, spiritul civic este văzut ca un aspect moral în relaţia cu aproapele.

Tot ca măsură de prevenţie şi grijă, vom anula sau amâna lucrări ori evenimente care prezintă risc comunitar:

  • Vom anula întâlnirile de tineret sau de copii. Tinerii se pot întâlni cu grupul mic în case sau la Biserică, dar îi rugăm să evite locurile aglomerate (mall, etc.)
  • Vom amâna evenimentul femeilor din data de 15 martie
  • Vom amâna evenimentul de instruire în ucenicie din data de 28 martie

Vă încurajăm mult ca în aceste zile dificile, să stăm în rugăciune şi să stăruim în rugăciune, aceasta e singura noastră armă şi trebuie să o folosim în privat, în familie cât şi la grupul mic. În acelaşi timp va trebui să ne păstrăm calmul şi să dăm dovadă de grijă, încurajare, spirit pozitiv şi plin de credinţă. De asemenea, vă rugăm să ne contactaţi pentru orice fel de întrebări, sugestii sau clarificări, deoarece căutăm să fim, în mod intenţionat, aproape de fiecare membru al bisericii noastre.

Haideţi să fim încurajaţi în promisiunea Domnului nostru Isus care a spus: ”Biserica Mea, …porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui.” Matei 16:18

Pentru a fi la curent cu această situație, vă rugăm să urmăriți această postare care va fi actualizată în timp real.

Echipa de prezbiteri
Harvest Arad